Тежка катастрофа, загинали мигранти и българска следа в Гърция 27.08 | 09:32

Двама наши са в ареста за трафик на хора

От iNews.bg

Поредна трагедия с нелегални мигранти в Гърция, причинена от българи-трафиканти. 6-има мигранти загинаха при тежка катастрофа късно вчера близо до град Александруполис. Други 10 души са в тежко състояние с опасност за живота, съобщава БГНЕС.

Мигрантите платили на българските трафиканти по 2 000 евро, за да бъдат закарани до Солун, сочат показанията им пред полицията. 

Двамата трафиканти, причинили катастрофата, са в прокуратурата в град Александруполис. По информация на местните медии и двамата са български граждани.

Те са извършвали трансфер на  16 нелегални мигранти, влезли през сухопътната граница от Турция. В близост до град Александруполис попадат на полицейска блокада. Не спират за проверка и с висока скорост колата пада във воден канал.

Шестима от мигрантите загиват  на мястото на катастрофата,другите 10 са в тежко състояние в болницата. Лекуващите лекари се опитват да спасят живота на двама, но засега не дават надежда.

Двамата трафиканти, които не са пострадали, изоставят колата и направили опит да се скрият от полицията, но в последствие са арестувани.

Гръцката полиция съвместно със специални части на европейската агенция по охрана на границите "Фронтекс" засилиха контрола на всички възможни точки за нелегално влизане в Гърция.

Водещи

Най-четени