Тереза Мей може да насрочи дата за оставката си идните дни 11.05 | 13:15

През март британският премиер обеща да се оттегли в момента, в който Камарата на общините ратифицира нейната сделка за Брекзит

От iNews.bg

Британският премиер Тереза Мей  може да насрочи дата за оттеглянето си в следващите дни , заяви председателят на влиятелната Комисия 1922, която се състои от депутати на Консервативната партия в Камарата на общините, сър Греъм Брейди, съобщи Би Би Си.

Мей вече обяви, че ще подаде оставка, след като нейната сделка за Брекзит бъде одобрена от парламента,  но някои депутати искат точна дата за оттеглянето й . Сър Греъм Брейди заяви, че очаква "ясна и точна дата" след срещата на премиера в Комисията, която се очаква да се състои в сряда. Той обаче отказа да коментира появилата се информация, че ще се кандидатира за наследник на Мей.

Пред Би Би Си през изминалата седмица сър Греъм обяви, че  Комисията 1922 е призовала премиера да даде "яснота"  относно бъдещите си планове и тя е изявила желание да се срещне с членовете на комисията.

През март британският премиер обеща да се оттегли в момента, в който Камарата на общините ратифицира нейната сделка за Брекзит. Тереза Мей обаче не уточни, колко дълго планира да се задържи на поста, ако споразумението не бъде одобрено.

Натискът нарасна след като консерваторите  претърпяха мащабни загуби на местните избори . Партията се опасява, че ще получи и "звучен шамар" на предстоящите избори за ЕП. Лондон трябваше да напусне ЕС на 29 март, но дата за Брекзит беше отложена за 31 октомври, след като парламентът не успя да постигне компромис и да одобри сделката с Брюксел.

Водещи

Най-четени