Терористично нападение в Лондон (ОБНОВЕНА) 02.02 | 17:53

Нападателят е застрелян от полицаи в Стрийтъм, трима са ранени

От iNews

В южен Лондон неизвестно лице нападна с нож минувачи. То бе простреляно от силите на реда, съобщи Скотланд Ярд.

 "Мъж беше застрелян от въоръжени офицери в райна на Стрийтъм. На този етап предполагаме, че няколко души са получили наранявания с нож. Нападателят е мъртъв. Обстоятелствата се изясняват”, съобщи в Туитър лондонската полиция. Оттам заявиха, че индцидентът е свързан с тероризма.

По късно полицията поясни, че нападателят е и имал фалшив колан на смъртника, а атаката  "свързана с тероризма", а от лондоднската служба за спешна помощ съобщиха, че пострадалите са трима. Единият от ранените е с опасност за живота.

Очевидци съобщават, че нападателят е носил мачете, а не нож, а на тялото му е била вързано нещо, "наподобяващо куии”.

"Пресичах улицата, когато видях мъж с мачете и сребърни кутии, вързани на гърите му, който беше предследван от полицай в цивилни дрехи", съобщава очевидецът пред "Гардиън".  Свидетелят добави, че след това нападателят е бил застрелян.

Друг очевидец на събитията в Стрийтъм казва, че е чул изстрели, след което е видял мъж, лежащ на земята.

"Чух изстрел, последвани от 20-секундна пауза, а после три-четири изстрела иззтрещяха един след друг ”, разказва той пред изданието. Според него жертвата е лежала с лице надолу към тротоара. Появила се и жена, която казала пред другите, че е била намушкана с нож в гърба.

Британският премиер Борис Джонсън благодари на полицаите и медицинския екит  за бързата реакция.

"Благодаря на всички служби, които реагираха на инцидента в Стрийтъм, който е свързан с тероризма, както обяви полицията. Мислите ми сега са с ранените​​”, написа той в Twitter. Кметът на Лондон Садик Хан също изказа благодарност на службите за бързата реакция.

Снимката е илюстративна

Превод и редакция: iNews

Водещи