Терористът от Лувъра: Няма връщане назад 04.02 | 13:20

Нападателят оставил послание в социалните мрежи

От iNews.bg

Нападателят от Лувъра – 29-годишният египтянин Абдала ел Хамани, оставил специално съобщение в социалните мрежи преди атаката. Това се случило само половин час преди да се развихри с мачете в търговския центъра на най-популярния френски музей, съобщиха френските медии.

"Компромис няма", "Връщане назад е невъзможно", написал мъжът.

Припомняме, че египтянинът беше прострелян след атаката му и в момента е в болница в критично състояние. Френската полиция в момента разследва дали той е действал сам, или е имал помощници. Засега се знае, че той е пристигнал във френската столица Париж на 26 януари и имал едномесечна туристическа виза, получена от Дубай.

"Разследването ще продължи във Франция и извън нея, за да се открие маршрутът и мотивите на нападателя, а също така да се установи дали е действал сам, спонтанно или е следвал нечии инструкции", каза прокурорът на Париж Франсоа Молен. 

Прокурорът издаде още, че в Хамани са намерени документи за самоличност. Именно така службите за сигурност го идентифицирали. Предполага се, че бил отседнал в централния 8-и район на Париж, който вчера бе претърсен от полицията. Хладното оръжие, с което нападна военните, е купил от местен магазин за оръжия. В раницата му имало спрейове с боя, но не и експлозиви.

Междувременно стана ясно, че Лувърът отново ще отвари врати за посетители днес.

Водещи

Най-четени