Терористът от Ница бил стар познайник на полицията (ВИДЕО) 15.07 | 09:06

Той е бил арестуван за незаконно носене оръжие и други престъпления

От iNews.bg

Терористът, който снощи извърши нападения срещу мирни граждани, събрали се на крайбрежната улица в Ница да отбележат националния празник на Франция, се оказва стар познайник на полицията. Досега обаче униформените не са подозирали, че той е потенциално опасен да извърши терористично нападение. Задържан е бил многократно за незаконно носене на оръжие и за други престъпления, но те никога не са били свързвани с тероризъм или екстремистки групировки.

Нападателят е бил разпознат по намерените у него документи. Името му засега не се съобщава. Знае се обаче, че е френски гражданин, жител на Ница, а произходът му е от Тунис. Той е на 31 години, роден през 1985 г., предаде "Интерфакс”.

Камионът, с който е извършено нападението над мирните хора, е бил взет под наем. Терористът е имал в себе си боен пистолет. Полицията е намерила в кабината и няколко фалшиви други огнестрелни оръжия и гранати. По-рано беше съобщено, че в камиона са открити оръжия и боеприпаси, но след това става ясно, че те не са били истински.  

Водещи