Тест за коронавирус и 10-дневна изолация за пътуващите до Дания 06.02 | 15:49

За неизпълнение на изискванията се налага глоба от 3500 крони (около 920 лева)

От iNews.bg

Пътуващите по суша и море до Дания ще трябва от утре да се подлагат на тест за коронавирус за влизане и да се самоизолират след това за 10 дни. Това обявиха днес министерствата на транспорта и здравеопазването, предаде ДПА.

Жителите на Дания трябва да се тестват не по-късно от 24 часа след влизане, а чужденците, които нямат жителство в Дания, ще трябва да представят отрицателен тест на границата, който да е не по-стар от 24 часа, след което да се изследват отново след влизане.

Всички са задължени да се самоизолират след това за 10 дни. Периодът на карантина може да бъде скъсен, ако бъде направен втори тест не по-рано от четири дни след пристигането.
През януари бе въведено изискване за всички пътуващи със самолет до Дания да представят отрицателен тест за коронавирус преди качване на борда.

За неизпълнение на изискванията се налага глоба от 3500 крони (около 920 лева).

Изключения се правят за хора, доставящи стоки от първа необходимост или такива, които живеят в съседни на Дания градове в Северна Германия или Южна Швеция, както и хора, които пресичат границата, за да отидат на работа

Водещи

Най-четени