Тийнейджър вилнял в руското училище, застрелял учител и полицай (ВИДЕО) 03.02 | 12:43

Той нахлул в сградата с пушка и карабина и взел за заложници 20 ученици

От Антония Михайлова

Ученик, въоръжен с пушка и карабина, е проникнал в московското училище и е взел за заложници 20 ученици. По-рано бе съобщено, че вероятно престъпникът е баща на някой от учениците.

В резултат на откритата от младежа стрелба са загинали учител по география и полицай. Още един служител на реда е ранен и е в тежко състояние.

Половин час по-късно престъпникът пуснал учениците. Както станало ясно, похищението и стрелбата са дело на ученик в горните класове на същото училище – №263.

В момента на инцидента младежът е бил трезвен и не е бил под влияние на наркотици. Той е бил въоръжен с малокалибрена пушка и карабина, регистрирани на името на баща му. Ученикът успял да стреля 11 пъти. По данни на следователите той бил отличник и вероятно е бил в състояние на емоционален срив, съобщава РИА Новости. Престъпникът вече е неутрализиран и предаден на следователите.

По-късно станало известно, че баща му го е убедил да се предаде. Бащата бил убеден да преговаря със сина си и му позвънил по телефона. Разговорът продължил 15 минути, след което бащата, облечен с бронежилетка, влязъл в похитения клас.

Разговорът в класната стая продължил още 30 минути, след това тийнейджърът пуснал заложниците. След като баща и син останали насаме, спецекип щурмувал помещението и задържал юношата.

Водещи

Най-четени