Тихомълком Германия започна да отрязва бежанците 09.08 | 12:44

За първите 6 месеца на границата са върнати 13 324 мигранти – 2 пъти повече от цялата 2015 г.

От iNews.bg

Тихомълком правителството на Германия смени либералната си политика спрямо бежанците, включително и на облагодетелстваните от Сирия, отказвайки все по-често достъп до страната на голяма част от тях. Властите в Германия през последно време все по-често отказват на мигранти и бежанци достъп до страната, съобщи в. "Нойе оснабрюкер цайтунг", позовавайки се на правителствен отговор по запитване на депутати от групата на Лявата партия в Бундестага.

За първите шест месеца на 2016 г. германските власти са отказали бежански статут на 13 324 мигранти, поискали убежище, което е два пъти повече от всички откази за 2015 г. Тогава броят на чужденците, които не са били допуснати в страната, е бил 8 913 души, става сно от отговора на властите до Бундестага, цитиран от ТАСС и БГНЕС.

През септември 2015 г. федералното правителство в Берлин взе решение за въвеждане на пограничен контрол. Основна част от контрола се извършва на германо-австрийската граница, където през първата половина на годината отказ за влизане са получили 10 629 души.

Сред тези, които не са допуснати в Германия, най-много са гражданите на Афганистан, Сирия и Ирак.

Водещи

Най-четени