Трагедия в Пакистан! Пътнически самолет се разби (ДОПЪЛНЕНА) 07.12 | 14:23

На борда имало 47 души, предполага се, че всички са загинали

От iNews.bg

След трагедията в Колумбия миналата седмица, при която загинаха над 70 души, пътнически самолет се разби и в Пакистан. Инцидентът станал в северната част на азиатската страна, съобщи BBC.

Според данните на авиокомпанията поне 47 души е имало на полета от Читрал до Исламабат. Самолетът Flight PK-661 е излетял в 15:30 часа местно време (12:30 българско време) и е трябвало да се приземи в 16:40 ч. Десетина минути преди да достигне крайната си цел машината изгубила връзка с контролната кула.

И макар че органите на реда не са потвърдили официално, че става въпрос за катастрофа, очевидци разказват, че именно това са видели. Според свидетелите самолетът се е врязал в хълмиста местност близо до град Хавелиан. В района на инцидента се виждали облаци от дим.

Към мястото веднага били изпратени военни екипи и хеликоптери. Спасителната операция обаче изглежда обречена, защото се предполага, че никой от пътниците и екипажа не е оцелял. Властите признали, че малко по-рано изгубили връзка с пилотите и самолетът изчезнал от радарите.

Според представител на диспечерската служба на летище то в Читрал самолетът е подал сигнал за бедствие около половин час след излитането си. Веднага след това радиовръзката с машината е била изгубена. Така на земята дори не са успели да разберат какъв точно е проблемът.

Водещи

Най-четени