Трагедия във въздуха! Самолет с 54 пътници на борда изчезна 16.08 | 13:28

Машината е на нискотарифна индонезийска компания, издирването е затруднено от лошо време

От iNews.bg

Самолет на Индонезийските авиолинии с 54 души на борда изчезна в района на индонезийската провинция Папуа, съобщиха местните власти, цитирани от BBC.

АТР 42 на нискотарифната Trigana Air е бил в контакт с летището малко преди 15:00 часа местно време, след излитането от Джаяпура. Самолетът е изпълнявал полет до Оксибил, който се намира в южната част на този регион. Машината излетяла в 14:21 часа 34 минути по-късно била изгубена. На борда има 44 възрастни, пет деца и бебета и екипаж от петима души.

Говорителят на транспортното министерство Джилиус Барата потвърди изчезването - "Все още не сме сигурно какво се е случило със самолета и сътрудничим на местните власти. Но времето в момента е много лошо, притъмняло е и има облаци. Това пречи на търсенето. Самолетът е изчезнал над планински район", посочи той.

В края на миналата година самолет на индонезийската Air Asia се разби и загинаха всички 192 пътници на борда. Машината извършваше международен полет до Сингапур. През юли военен транспортен самолет се разби на Суматра. Тогава жертвите бяха 140.

Най-четени