Трима души са загинали вследствие на лошото време в Съединените щати 25.02 | 12:20

В Мичиган 820 000 домакинства останаха без ток, след като буря по-рано тази седмица покри електропроводите с лед и ги накъса, а снощи още 600 000 не бяха с възстановено електроподаване в района около Детройт

От iNews

Трима души са загинали вследствие на лошото време в Съединените щати. Зимните бури прекъснаха тока на 1 милион американци, затвориха пътища, причиниха задръствания по магистралите и отново създадоха проблеми на въздушния транспорт. 

Повече от 460 полета бяха отменени и над 7400 регистрираха закъснения. За Калифорния остава предупреждението на Националната метеорологична служба за студено време с валежи от сняг и дъжд. Има опасност от наводнения в района на Лос Анджелис и предградията, където живеят около 6 милиона души.

На някои места в щата има вероятност обилните валежи да причинят свлачища и са издадени предупреждения за евакуация.

В планинските вериги на Сиера Невада и Южна Калифорния се очакват виелици и до 1,5 метра сняг и спадане на температурите много под нормалните за района.  

В Мичиган 820 000 домакинства останаха без ток, след като буря по-рано тази седмица покри електропроводите с лед и ги накъса, а снощи още 600 000 не бяха с възстановено електроподаване в района  около Детройт.  

Най-малко три са жертвите на лошото време. Пожарникар от Мичиган почина, след като се докосна до свален електропровод. В Рочестър, Минесота, пешеходец загина, след като беше блъснат от градски снегорин. Властите в Портланд, Орегон съобщиха за починал от измръзване, информира БНР.

Снимката е илюстративна

Водещи

Най-четени