Трупът от кабината на камиона-убиец е на истинския му шофьор 20.12 | 13:52

Полякът е бил застрелян преди ТИР-ът да се вреже в тълпата на коледния базар

От iNews.bg

Мъртвият мъж в кабината на камиона от Берлин се оказа полякът, който е бил истинският шофьор. Първоначално от германската полиция съобщиха, че той е поляк. Малко по-късно се потвърди и че тялото е на водачът, който е тръгнал с ТИР-а към Германия, за да направи заявената от там доставка на стоманени конструкции. Освен това стана ясно и че той е бил застрелян, а не е починал вследствие на врязването на камиона в тълпата и шатрите на коледния базар в Берлин.

Така се потвърждава и една от първоначалните версии, че камионът реално не е бил управляван от полския шофьор, както и че машината е била открадната преди с нея да бъде осъществен терористичният акт, предаде "РИА Новости".

Една от разпространените още снощи версия беше, че камионът е бил откраднат още на полска територия. Не става ясно обаче, ако това е така, как той е преминал границата и как там не са забелязали, че в кабината има заложник или труп (тъй като засега не става ясно кога е бил застрелян полският шофьор). По всяка вероятност тази версия няма да се окаже вярна, тъй като според разказа на собственика на полската транспортна фирма, чийто е ТИР-ът, шофьорът му се е обадил и му е казал, че се намира в район с много мюсюлмани. А такива в Полша няма.

От полицията обаче категорично вече отхвърлят всякакви подозрения спрямо водача на камиона. Според изказване на министъра на вътрешните работи на провинция Бранденбург Карл-Хайнц Шрьодер казва, че вече е сигурно, че шофьорът не е престъпник, а жертва.

Водещи

Най-четени