Тръмп: Путин ми пести пари 11.08 | 10:46

Москва не искаше да вляза в Белия дом и плати доста за тази кауза, каза президентът на САЩ

От iNews.bg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп похвали руския си колега Владимир Путин затова, че пести пари на американските данъкоплатци. Той визира изгонването от Русия на няколкостотин американски дипломати. Според Тръмп по този начин на бюджета на САЩ ще бъдат спестени доста пари за техните заплати.

"Искам да му благодаря на Путин, защото ние се опитаме да съкратим нашият фонд за заплати. И що се отнася до мен, аз съм много благодарен, че той освободи голям брой хора, защото сега ние ще плащаме по-малко. Няма реални основания за връщането им в Русия", каза Тръмп. Президентът не скри удовлетворението си от намаляване на разходите: "Ще спестим много пари", допълни той във връзка с изгонването на 755 служители на посолството на САЩ в Москва.

По повод разследването срещу него за сговор с Русия президентът заяви: "Между нас и Русия не е имало никакъв сговор. Дори обратното - Русия похарчи много пари, действайки срещу мен". Още на 29 юли той написа в "Туитър", че Русия била срещу него на президентските избори, защото той иска да засили въоръжените сили и да запази ниски цените на нефта. Пред журналистите Тръмп посочи, че "Русия не харесва" решението му да увеличи военния бюджет. "Хилари възнамеряваше значително да ореже военния бюджет", каза Тръмп. Освен това сега САЩ изнасят нефт и газ: "Това е лошо за Русия. Винаги съм казвал: не мисля, че Русия е искала мен, защото аз искам силни въоръжени сили и искам ниски цени на енергоносителите. Ниските цени на енергоносителите са катастрофа за Русия", подчерта Тръмп.

Той също обвини Москва, че е финансирала съставянето на досие с компромат срещу него. В същото време той оцени високо факта, че Русия и Китай подкрепиха санкциите срещу Северна Корея заради ракетно-ядрените й изпитания.

Водещи