Тръмп: Убихме и наследника на Ал Багдади 29.10 | 17:03

Не се споменава обаче кой точно е ликвидираният джихадист

От iNews.bg

Президентът Доналд Тръмп заяви във вторник, че американските военни са убили човекът, който най-вероятно би наследил Абу Бакр ал Багдади като лидер на "Ислямска държава", предаде БНР.

"Току-що потвърдихме, че заменилият Абу Бакр ал Багдади като номер едно в ИДИЛ е бил убит от американските военни", написа Тръмп в Туитър и допълни: "Той най-вероятно щеше да заеме първото място, но сега той също е мъртъв!".

Тръмп не уточни кого има предвид, но в понеделник вечерта висш служител на американския Държавен департамент посочи, че САЩ са ликвидирали още една високопоставена фигура в групировката "Ислямска държава" в лицето на Абу ал-Хассан ал-Мухаджир - говорител на ИДИЛ и високопоставена фигура в джихадистката групировка.

Не изключено обаче да става въпрос за Абдула Кардаш, който също се счита от американското разузнаване за най-вероятният наследник на мъртвия лидер на "Ислямска държава" Ал Багдади.

В неделя президентът на САЩ обяви официално и за убийството на самия Абу Бакр ал Багдади от американските сили по време на специални операции в Северозападна Сирия.

Водещи

Най-четени