Тръмп: Ще погна медии за държавна измяна, когато се завърна в Белия дом 26.09 | 10:45

Бившият президент на САЩ призова американската телевизионна компания Ен Би Си (NBC) да бъде разследвана за "държавна измяна" заради репортажи за него

От iNews.bg

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп призова американската телевизионна компания Ен Би Си (NBC) да бъде разследвана за "държавна измяна" заради репортажи за него, излъчени от медията и нейните филиали, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Почти всички те са нечестни и корумпирани, но "Комкаст" (Comcast), със своето едностранчиво и порочно отразяване от страна на "Ен Би Си Нюз" (NBC NEWS), и по-специално Ем Ес Ен Би Си (MSNBC), често и правилно наричана "Ем Ес Ди Ен Си" (Ди Ен Си е Националния комитет на Демократическата партия - бел. ред.), трябва да бъде разследвана за своята "Заплашваща страната държавна измяна", пише Тръмп.

"Казвам предварително, открито и с гордост, че когато УСПЕЯ да стана президент на САЩ, те и други представители на слабите медии на статуквото, ще бъдат щателно проверени за тяхното съзнателно нечестно и корумпирано отразяване на хора, неща и събития", продължи Тръмп в тирадата си в социалните мрежи, насочена срещу компанията майка на Ен Би Си.

Сред оплакванията на Тръмп е отразяването от страна на Ен Би Си и други телевизии на приятелските му отношения с руския лидер Владимир Путин, чийто дневен ред е в противоречие с този на правителството на САЩ, посочва ДПА.

"Те са истинска заплаха за демокрацията и всъщност са ВРАГЪТ НА НАРОДА!", заяви още 45-ият президент на САЩ в съобщение, публикувано в неговата социална медия "Трут соушъл" (Truth Social). "Медиите за фалшиви новини трябва да платят висока цена за това, което направиха с нашата някога велика страна!", добави той.

Водещи

Най-четени