Тръмп вдигнал мерника на финансовия си министър 26.12 | 15:56

Според медиите US прзидентът е излъгал, че има доверие на Мнучин, твърди CNN

От iNews.bg

Недоволството на американския президент Доналд Тръмп от министъра на финансите Стивън Мнучин се усилва, въпреки обратните твърдения. Това съобщи телевизия Си Ен Ен, позовавайки се на осведомен източник от Белия дом, предаде БГНЕС. Тръмп сериозно е разочарован от Мнучин, смятайки, че той носи отговорност за спада на основните борсови индекси, който се наблюдава в САЩ през последните дни.

Финансовият министър се намира в сериозна опасност заради гнева на държавния глава, което в крайна сметка може да доведе до неговата оставка от поста. "Мнучин е на мушката", заяви източникът, полежал анонимност. Във вторник Тръмп заяви в Белия дом, че той има доверие във финансовия министър, наричайки го "много талантлив и много умен човек".

По данни на Си Ен Ен нещата в действителност са точно обратните. Стопанинът на Белия дом отмени посещението във Флорида, където възнамеряваше да прекара коледните празници. Той остана във Вашингтон и неговото настроение е сериозно помрачено от новините за нестабилност на фондовите пазари. Съветниците на Мнучин са се опитали да намерят някакви положителни данни за текущата икономическа ситуация, които той да представи на президента, но Тръмп е останал доста недоволен от видяното, уточнява Си Ен Ен.

Водещи

Най-четени