Тръмп готов на безмитна търговия с ЕС, но само двустранна 11.03 | 10:30

В противен случай Вашинтгон ще облага вноса не само на метали, но и на автомобили и др. стоки

От iNews.bg

Президентът Доналд Тръмп обяви, че ще премахне митата върху вноса на стоманени и алуминиеви продукти за страните от Европейския съюз... само ако държавите членки отменят аналогичните мерки срещу американската промишленост. Това написа американски лидер в своя "Туитър" акаунт, предаде БГНЕС.

"Европейският съюз, прекрасни държави, които се отнасят толкова зле със САЩ в областта на търговията, се оплакват от митата върху стоманата и алуминия. Ако те отменят своите ужасни търговските бариери и тарифи върху американските вносни продукти, тогава ние ще отменим нашите. Голям дефицит. Ако не (го сторят), ние ще таксуваме автомобилите и други неща. ЧЕСТНО!", гласи съобщението на американския държавен глава в социалната медия.

Както БГНЕС припомня, в четвъртък Тръмп подписа законопроекта за въвеждането на мита върху вноса на стоманени и алуминиеви продукти в страната. Тарифите ще бъдат, съответно, 25% за стоманата и 10% за алуминия, като те трябва да влязат в сила след 14 дни. Очаква се редица страни да бъдат освободени от плащането на митата като Канада и Мексико, но към момента това са само предположения.

Водещи

Най-четени