Тръмп и Путин се видяха! И пак не мина без гаф на президента на САЩ (ВИДЕО) 07.07 | 15:00

На срещата на Г-20 в Хамбург двамата лидери за първи път си стиснаха ръцете

От iNews.bg

Руският президент Владимир Путин и американският му колега Доналд Тръмп най-накрая се срещнаха на живо и си стиснаха за пръв път ръцете по време на Срещата на лидерите от Г-20 в германския град Хамбург. За голямото събитие съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от Франс прес.

"Стиснаха си ръцете, казаха, че ще си направят отделна среща и ще се видят скоро", заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

По-рано днес президентът на САЩ написа в Туитър, че с нетърпение очаква срещите си с лидери от целия свят, включително с руския му колега Владимир Путин, предаде ТАСС.

"С нетърпение очаквам днешните срещи със световните лидери, в това число и моята среща с Владимир Путин. Имаме много неща за обсъждане", пише американският президент в любимия си Туитър.

Между другото и на днешната си политическа поява сред световния елит президентът-милиардер не пропусна да сътвори гаф. При първата си среща на живо с Путин, извисявайщият се с почти цяла глава Тръмп потупа покровителствено и самодоволно руския си голега поне три пъти по гърба, след като преди това си стиснаха ръцете в кулоарите. Навик - напълно противопоказен на дипломацията, който е присъщ и на нашия премиер Бойко Борисов при срещите му със световни лидери.

По повод срещата Тръмп-Путин агенция Асошиейтед прес припомня друг туит на американския президент от времето, когато Тръмп беше само бизнесмен, риалити звезда и създател на конкурсите за красота "Мис Вселена".

На 18 юни 2013 г. Тръмп написал в Туитър: "Мислите ли, че Путин ще отиде на конкурса "Мис Вселена" в Москва през ноември? Ако това е така, дали той ще стане моят нов най-добър приятел?".

Водещи

Най-четени