Тръмп иска увеличаване на ядрената мощ на САЩ 23.12 | 12:54

Ден по-рано Путин обяви, че ще укрепва ядрените сили на Русия

От iNews.bg

Доналд Тръмп се обяви за сериозно разширяване на ядрения арсенал на страната. "САЩ трябва значително да увеличат и развият своята ядрената мощ, докато светът не започне трезво да оценявя ядрените оръжия", написа Тръмп в "Туитър", предадоха агенциите.

Още в началото на годината американският президент Барак Обама се обяви за модернизиране на ядрения арсенал на САЩ, като предложи през следващите 30 години страната да похарчи 1 трилион долара за обновяване на средствата за ядрено възпиране.

Ден преди изявлението на Тръмп руският президент Владимир Путин заяви, че е необходимо укрепване на стратегическите ядрени сили на Русия и най-вече на руските ракетни комплекси, които гарантирано могат да преодолеят всякакви противоракетни системи.

"Трябва да укрепим военният потенциал на стратегическите ядрени сили, най-вече на ракетните комплекси, които могат надеждно да пробият всички съществуващи и бъдещи системи за противоракетна отбрана", заяви руският държаен глава пред служители на Министерството на отбраната.

Водещи

Най-четени