Тръмп обяви първите си трима ключови министри 18.11 | 18:46

Сред тях е и съпартиец на Клинтън и Обама, който не харесва сегашната политика на Белия дом

От iNews.bg

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп започна да подрежда правителството, което ще назначи след официалното си встъпване в длъжност. Днес той обяви 3 от имената, които ще заемат ключови позиции в администрацията на новия американски държавен глава. Сред тях има дори демократ, който обаче е разочарован от политиката на Белия дом при Барак Обама.

Става въпрос за ген. Майкъл Флин, който ще стане помощник на президента по националната сигурност. По-рано той беше шеф на военното разузнаване на САЩ. Флин е член на Демократическата партия. По време на заемането на предишния си пост обаче влезе в сериозни разногласия по отношение на външната политика на Барак Обама.

Новият генерален прокурор, т.е. министър на правосъдието в администрацията на Тръмп, ще стане Джеф Сешънс. В момента той е член на горната камара на Конгреса на САЩ от Алабама. Новоизбраният президент на САЩ си избра и нов шеф на ЦРУ. Това ще бъде Майкъл Помпео, който в момента е член на Камарата на представителите в Конгреса от Канзас. Назначаването на тези два поста обаче ще изисква и одобрението на кандидатурите на Тръмп от страна на Сената, отбелязва ТАСС. За поста на Флин обаче няма такава нужда и съответно може да се каже, че той вече е назначен и само чака да заеме новата си длъжност. Според Тръмп и тримата вече са приели да работят с него на съответните позиции.

Водещи

Най-четени