Тръмп „подпали“ Америка! Щатите на ръба на гражданска война? (СНИМКИ/ВИДЕО) 10.11 | 08:37

Осем града излязоха на протест срещу победата на милиардера

От iNews.bg

Победата на Доналд Тръмп в изборите за нов държавен глава на Съединените американски щати изглежда се оказа неочаквана за страната. Ситуацията от другата страна на Океана обаче е на път да излезе извън контрол, защото хиляди хора излязоха по улиците на протест срещи избора на новия стопанин на Белия дом.

В Ню Йорк разгневени американци преминаха по Шесто авеню към Trump Tower, където е бизнес централата на новия президент. Демонстрации миналата нощ имаше още във Филаделфия, Чикаго, Бостън, Сиатъл, Портланд, Сан Франциско и Вашингтон.

Близо денонощие по-рано подобни протести избухнаха и в редица градове от Западното крайбрежие на Щатите. Недоволните крещяха "Това не е моят президент", "Ето как изглежда демокрацията", "Солидарност!", "Станете и отвърнете на удара".

1803819

По време на анти-Тръмп демонстрациите били ранени в престрелка петима души.

Инцидентът станал в Сиатъл, където мъж прострелял петима души, от които един е в много тежко състояние. Засега няма информация дали престрелката е свързана с демонстрациите, но такива са предположенията.

1803817

В днешния ден се очаква Доналд Тръмп да отиде на официално посещение в Белия дом по покана на президента Барак Обама. Това вероятно допълнително ще нажежи обстановката, прогнозират наблюдателите. Припомняме, че новият държавен глава се очаква да встъпи в длъжност от януари следващата година.

Още снимки от протестите можете да разгледате в нашата ГАЛЕРИЯ.

Водещи

Най-четени