Тръмп счупи 70-годишен рекорд по нисък рейтинг 05.11 | 17:45

Американците обаче му вярват, че ще се справи с кризата със Северна Корея

От iNews.bg

Доналд Тръмп е президентът на САЩ с най-ниска подкрепа след първите си девет месеца на поста, откакто са започнали да се правият подобни проучвания преди 70 години. Това сочи проучване, организирана от вестник "Вашингтон поуст" и телевизия АВС, предаде "Дневник". Според резултатте 59% от анкетираните смятат, че той се справя зле, срещу 37 на сто, които одобряват действията му.

Най-близко до такава разлика между положителни и отрицателни оценки (22 пункта) е имал президентът Джералд Форд (43% неодобрение и 40% одобрение). По същото време на мандата си Барак Обама е имал 57% одобрение срещу 44 на сто неодобрение.

Според 65% от анкетираните Тръмп не е постигнал на поста почти нищо. Американците са недоволни от икономическата политика на президента (53 на сто), от реформата в здравеопазването (70%) и от това как президентът решава въпросите, свързани с междурасовите отношения (70 на сто). За 40 на сто обаче Тръмп е силен лидер.

Любопитна подробност е, че в навечерието на началото на неговата азиатска обиколка, започнала вчера, 67% от анкетираните не смятат, че Тръмп има качества да се справи с проблема Северна Корея. Все пак хората, които му се доверяват, са с 5 пункта повече от септември.

Анкетата е проведена от 29 октомври до 1 ноември по телефона сред 1005 участници по поръчка на двете издания. Възможната грешка е 3.5%.