Тръмп със сериозна преднина при републиканците 26.02 | 12:10

Милиардерът има подкрепата на 7 от 11-те най-важни щата

От iNews.bg

Доналд Тръмп натрупа сериозна преднина пред конкурентите си за спечелването на кандидатурата на републиканците за предстоящите президентски избори. Милиардерът спечели най-голяма подкрепа в 7 от 11-те най-важни щата, в които идния вторник ще се проведат събрания на активистите и първичните избори. Това сочат резултатите от социологическо проучване, публикувани от Bloomberg.

Според данните от анкетата за Тръмп са готови да гласуват 37% от гласоподавателите във вътрешнопартийните избори на републиканците. Второто място пък си разделят основният конкурент на милиардера Дет Круз и Марко Рубио,  които събират по 20% от симпатиите. Аутсайдерите във вътрешната надпревара пък са Бен Карсън и Джон Кейсик, които събират подкрепа съответно сред 8 и 6% от запитаните, съобщава ТАСС.

Според данни на Bloomberg идеите на Тръмп, които той представя по време на кампанията си, намират подкрепа сред най-различни представители на населението в САЩ. Най-често обаче те допадат на представителите на по-консервативните и по-религиозните граждани. За милиардера са готови да гласуват дори и тези, които са твърди противници на милионите нелегални имигранти в САЩ.

Водещи

Най-четени