Трябва ли жриците на любовта да имат висока пенсия? 28.02 | 20:46

Жените, които предлагат платена любов в Холандия, се борят за равни права

От Теодора Кокаланова

Ние, хората сами избираме какви да бъдем и по кой път да поемем. Професията "проститутка" ще продължава да предизвиква коментари. Много хора се питат кой живот е за предпочитане - дали този в който работиш по осем часа на ден или този, в който изкарваш същите пари за около час? 

В Холандия професията "проститутка" има същите задължения като другите занаяти. Момичетата трябва да показват медицински удостоверения на своите клиенти, да плащат пенсионни и здравни осигуровки, да поддържат чистота и хигиена на работното място, да имат право да наема офиси и заведения за своята дейност, да издават касови бонове на своите клиенти.

Условието е да си навършил 18 години. Проституцията не е нито забранена, нито разрешена, но липсват официални данни за броя на проституиращите. Единствено условие е публичните домове да бъдат разположени далече от училища, от детски градини и бензиностанции.

В Холандия легализирането на проституцията придава по-специфичен характер на професията, тя се превръща в социален феномен. Вижте за какви права, облекчения и привилегии се борят момичетата, предлагащи платена любов, в статията на insmarket.bg

 

 

 

 

 

Водещи

Най-четени