Тунел се срути в Япония. Хора са блокирани под развалините 02.12 | 08:58

Инцидентът стана на магистрала на 80 км от Токио, предполага се за 7 блокирани души

От Диана Цветкова

Пътен тунел се срути в Япония, съобщават световните агенции.

Инцидентът стана в 8,00 часа местно време (около 23,00 часа по Гринуич) в тунела Сасаго, на 80 км западно от столицата Токио.

Предполага се, че седем души са блокирани под развалините, след като част от свода на тунела пропадна, съобщава BBC.

Според местни медии се е срутил участък в средата на тунела, дълъг 100 метра, след което е избухнал пожар. В момента на инцидента в тунела са се движели около 25 коли. По данни на пожарникарите две коли са били затиснати от бетонни блокове, а трета се е подпалила.

"Не знаем точно колко автомобила горят", поясни представител на пътната полиция пред AFP.

Спасителните операции за изваждането на хората от блокираните под развалините автомобили трябваше да бъдат прекъснати заради риск от ново срутване в тунела, съобщава агенцията.

Една жена е откарана в болница, след като е успяла да излезе сама от тунела. Тя е обяснила, че е пътувала във ван с още петима души. "Не знам какво се е случило с останалите хора. Не знам колко коли имаше пред и зад нас", казва тя, цитирана от BBC.

Японски журналист, минавал през тунела в момента на срутването разказва как е успял да излезе от съоръжението, но близо до автомобила му е имало коли, хванати в капана на развалините. "Видях само черен дим и пламъци", описва картината в тунела той.

Тунелът Сасаго е един от най-дългите в Япония – 4,3 километра. Той е разположен на магистралата, свързваща столицата Токио с Нагоя. В момента пътят е затворен и на мястото има пожарникари, полиция и медицински екипи.

Водещи

Най-четени