Турците издирват още един за разстрела в „Рейна“ 25.01 | 10:29

Полицията задържа извършителя, както и четирима помощници

От iNews.bg

Турската полиция неотдавна успя да задържи атентатора от новогодишната нощ в Истанбул – Абдулгадир Машарипов. Заедно с него бяха арестувани още четирима души, сред които две жени.

Оказа се, че органите на реда в южната ни съседка издирват още един човек за съучастие. За него се твърди, че се е срещал с нападателя от клуб "Рейна", който уби 39 човека и рани други 70. Предполага се, че именно този човек е предал на Машарипов заповедта за извършване на атентата, съобщават местните медии.

В същото време продължават разпитите на Машарипов. По-рано бе съобщено, че полицията издирва трима души, свързани с Машарипов. Според данни от следствието, което се води от полицията и Националната разузнавателна служба МИТ, издирваното четвърто лице е пристигнало в Истанбул от Ракка дни преди атентата.

Твърди се, че срещата между двамата се състояла на улица, където нямало улични камери. Освен Машарипов полицаите и служителите на МИТ разпитват и още 50-ина души, за които има подозрения, че са свързани с "Ислямска държава". Те бяха арестувани в операцията по залавянето на атентатора от "Реина".

Водещи

Най-четени