Турция: Ние сме стената между Европа и терористите 03.11 | 19:41

Защитаваме не само границите си, но и тези на НАТО, се казва в позиция на военното министерство в Анкара

От iNews.bg

Турция е последната стена между Европа и тероризма. Това се казва в позиция на турското министерство на отбраната, предаде БГНЕС.

"Турция защитава не само собствените си граници, но и границите на НАТО. Сигурността на Турция е сигурността на цяла Европа, включително на НАТО”, се посочва в документа. "Трябва да се знае, че Турция, като последната стена между Европа и тероризма, се бори с тероризма на фронтовата линия”, се добавя в изявлението. В него се осъжда резолюцията на Камарата на представителите на САЩ, признаваща геноцида срещу арменския народ през 1915 г. и резолюцията на френския парламент относно операцията на турската армия в Северна Сирия.

"Турция осъжда резолюцията на Камарата на представителите на САЩ, която приема т. нар. арменски геноцид, без да взема предвид историческите факти и на френското Национално събрание, което декларира подкрепа за терористичната организация ПКК/ОЗН, и я описва като съюзник и се надяваме, че тези исторически грешки ще бъдат коригирани скоро”, се подчертава в документа.

Според него резолюцията на САЩ за Армения и законопроектът за подкрепа на санкциите срещу Турция противоречат на споразумението между Анкара и Вашингтон, постигнато по отношение на Сирия и духа на НАТО.

Турското военно ведомство също така смята, че резолюцията на френския парламент относно операцията в Сирия в Турция не е "нищо друго, освен опит за изкривяване на истината и скриването ѝ от световното обществено мнение, особено от френските граждани". 

Водещи

Най-четени