Турция изпрати още танкове в Северна Сирия 27.08 | 14:32

Към днешна дата на сирийска територия има 50 турски танка и 380 бойници

От iNews.bg

Турция изпрати още шест танка в Сирия, докато подкрепяните от Анкара бунтовници продължават обезвреждането на мините в Джараблус, информира АФП. Както вече бе съобщено, силите на джихадистката групировка Ислямска държава бяха прогонени от града тази седмица.

Турската армия започна в сряда операцията "Щита на Ефрат" на сирийска територия с цел едновременно да изтласка ИД от зоната и да спре напредването на кюрдските формирования, опитващи се да оформят коридор по протежение на границата.

Шестте турски танка навлязоха на сирийска територия тази сутрин, предаде фотограф на АФП от село Каркамис, разположено на турската граница.

Според в. "Хюриет" след три дни операция Турция има на сирийска територия 50 танка и 380 бойници.

Анадолската агенция предаде, че сирийските бунтовници обезвреждат експлозиви и че само вчера – петък – са обезвредени 20 мини. В четвъртък турската артилерия бомбардира позиции на Частите за защита на кюрдския народ в северна Сирия, след като разузнаването забеляза кюрдски отряди да напредват въпреки обещание на САЩ, че те ще отстъпят.

"Хюриет" пише, че турските части са получили заповед "незабавно да ударят" при всяко придвижване на кюрдски отряди към Джараблус. Анкара възприема кюрдските сили в Сирия, свързани с ПКК (Кюрдската работническа партия), като терористични организации, стремящи се да образуват автономен район в Сирия.

Водещи

Най-четени