Турция планира сближаване с правителствата в Египет и Сирия 02.09 | 18:50

Външната ни политика е да разширяваме приятелствата си и да смекчаваме враждебността, заяви премиерът премиер Бинали Йълдъръм

От iNews.bg

Турция ще подобрява отношенията си с Египет и Сирия след като стори това с Израел и Русия, заяви турският премиер Бинали Йълдъръм на днешната среща на кабинета му.

Нормализирахме отношенията си с Русия и Израел. Сега Турция започва сериозни опити да затопли връзките си с други страни като Египет и Сирия. Външната ни политика е да разширяваме приятелствата си и да смекчаваме враждебността.

На срещата турският министър на правосъдието Бекир Боздаг съобщи, че ведомството му е освободило близо 34 хиляди затворници, за да освободи място за десетките хиляди арестувани след опита за преврат в страната.

Бунтовниците от кюрдската работническа партия ПКК са пропилели възможността да сключат мир с Анкара, заяви още премиерът Йълдъръм.

Правителството ни няма да прави компромиси в обезпечаване сигурността в страната. Ще елиминираме тези предатели от обществото и ще се погрижим терористичната им организация да не създава неприятности на кюрдските граждани.

Малко по-късно турската армия съобщи, че е ликвидирала 27 бойци на ПКК при операция в югоизточната част на страната.

Водещи

Най-четени