Тълпа от бежанци нападна шведски полицаи 26.01 | 13:03

Мислех, че ще трябва се сражавам за живота си, разказва един от потърпевшите

От Кристиан Костурков

Напрежението около бежанците в Швеция вече започва да ескалира. След като вчера в център за настаняване на непълнолетни мигранти един от тях наръга с нож 20-годишна служителка и по-късно тя издъхна в болницата, днес се появи информация за сериозен проблем около друг приют бежанци. Инцидентът се е случил миналата сряда, но властите за пореден път не са съобщили за него. Става въпрос за нападение на бежанци над полицаи.

Десетина служители на реда са пристигнали в центъра за настаняване "Сигналистен" в град Вестерос. Те са били повикани от ръководството на приюта, за да помогнат за преместването на определен брой от пребиваващите там мигранти. По-рано, заради системен тормоз над 10-годишно дете, също настанено в този център, е било решено част от бежанците да бъдат прехвърлени в друг приют. Те обаче отказали, поради което са били извикани и полицаите. Когато те пристигнали обаче разярена тълпа бежанци ги е нападнала, подгонила и те са били принудени да излязат от приюта през аварийния му изход, предаде ТАСС, цитирайки информация на шведското издание VLT.

Според рапорта на един от полицаите, до който са се добрали местните журналисти, ситуацията е била много напрегната. "Навлизайки в тесен коридор, ни посрещна агресивна тълпа, която крещеше срещу нас. В същото време зад гърбовете ни започнаха да се събират все повече хора. Вече си мислех, че съм готов да се сражавам, за да защитя собствения си живот. В един момент някой извика, че има авариен изход и тръгнахме да излизаме през него", разказва полицаят.

Водещи

Най-четени