Търсят изчезнал български пилот на парапланер в Непал 04.03 | 09:04

Камен Куманов е в неизвестност от понеделник

От Нели Минчева

Камен Куманов, български пилот на парапланер от компанията Pyaranova Paragliding Company от Лейксайд, Похара, е в неизвестност от понеделник.

Това съобщава на сайта си непалският в. "Хималайън таймс". Според компанията той излетял от Сарангкот, Каски, за Корчунг, Мачапучаре.

Мениджърът на компанията Анидев Гхарти заявил, че опитите да се свържат с Куманов били неуспешни, защото мобилният му телефон е изключен. Куманов си взел тридневен отпуск, за да посети планините.

Компанията е информирала полицията и армията на Непал, предава БТА. Започнало е издирване с хеликоптер в координация с бюрото на Управлението за гражданска авиация в Похара. Совит Бания, секретар на Непалската организация за въздушни спортове, заявил, че тя също е започнала издирване.

Според него Куманов е в Корчунг. Говорител на властите съобщил, че са включили в издирването 45 полицаи от Въоръжените полицейски сили.

Ръководителят на бюрото на Управлението за гражданска авиация в Похара - Нарендра Тхапа, напомнил, че според правилата парапланеризмът е разрешен само в района около Сарангкот.

По думите му бюрото не може да следи дейността на парапланерните компании поради липса на човешки ресурси. Осем такива компании действат в Похара, отбелязва "Хималайън таймс онлайн".

Водещи

Най-четени