Убиецът в Орландо крещял „Аллах Акбар“, докато разстрелвал хората 13.06 | 08:10

Обама да подаде оставка, настоя кандидат-президентът Доналд Тръмп

От iNews.bg

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп заяви, че е бил "прав относно радикалния ислямски тероризъм" и призова към твърдост и внимание. Това написа той на личната си страница в Туитър, цитиран на Отвъдокеанските медии, във връзка с вчерашната стрелба в гей клуб в американския град Орландо,  при която загинаха над 50 души, а още 53 бяха ранени.

 "Убиецът в Орландо е крещял "Аллах Акбар", докато е избивал посетителите на клуба. Втори мъж е бил арестуван в Лос Анджелис с пушки в близост до гей-парада", написа Тръмп на личната си страница в социалната мрежа "Туитър". В друго свое съобщение Тръмп определи нападението като "ужасяващ инцидент" и призова страната да бъде "твърда, умна и нащрек". Той благодари на последователите си , че са го хвалили за това , че е бил право "относно радикалния ислямски тероризъм".

Доналд Тръмп призова президента на страната Барак Обама да подаде оставка, защото не е казал и дума за радикалния ислям по време на своето обръщение във връзка със случилото се, пише "Фокус". "Защото лидерите ни са слаби, ви казвах, че това ще се случи. А сега нещата ще стават дори още по-лоши", заяви Тръмп. "Опитвам се да спасявам животи и да предотвратя следващи терористични нападения. Не можем да си позволим да сме повече политически коректни", добави той. От изборния щаб на милиардера заявиха, че той ще направи реч относно нападението .

Междувременно стана ясно, че стрелецът - гражданинът на САЩ Омар Матийн, е работил почти девет години в една от най-големите частни охранителни компании в света – "G4S". Фирмата е базирана в Лондон, но е имала представителства в САЩ, предаде ТАСС. В обнародвано вчера от компанията заявление, компанията потвърди, че 29-годишният Матийн "от 10 септември 2007 г. е бил сътрудник на G4S". "Ние работим със сътрудниците на правоохранителните органи на САЩ, включително и с ФБР", пише в документа.

 

Стрелбата в Орландо се смята официално за най-мащабното произшествие от този род в историята на САЩ. Очаква се и официално изявление по трагедията от президента на САЩ Барак Обама.

Водещи

Най-четени