Убиха лидер на Донецката нардона република 17.10 | 12:57

Арсен Павлов е бил взривен в блока, в който живеел

От iNews.bg

Един от лидерите на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) е бил убит. Става въпрос за Арсен Павлов, известен и с прякора Моторола, който е и командир на един от отрядите на сепаратистите. Той е бил убит вчера в Донецк в блока, в който живее. До асансьора там е била взривена бомба, която е била задействана дистанционно. Информацията потвърждава пред "РИА Новости" говорител на Министерството на вътрешните работи на ДНР.

Лидерът на самопровъзгласилата се република Александър Захарченко обвинява Киев за убийството на Павлов. Според думите му с това действия Украйна обявява война на ДНР. Той се заканва поръчителят и изпълнителят на убийството на Моторола да бъдат жестоко наказани и че прошка няма да има. Захарченко отбелязва, че ДНР вече знае името на този, който е поръчал Павлов, а съвсем скоро ще установи и физическият извършител на убийството.

Представителят на самопровъзгласилата се република в контактната група за Украйна Денис Пушилин също обвинява Киев за убийството и окачествява това като атентат и провокация. Според думите му случилото се може да доведе до поредно изостряне на конфликта в Донбас.

Лидерът на Луганската народна република (ЛНР) Игор Плотницкий отбелязва, че убийството на Арсен Павлов свидетелства категорично, че Киев е избрал пътя на войната. "Всички тези покушения и взривове у нас, политическите убийства в ДНР, говорят за това, че Украйна и в частност Порошенко, не избира мирния път, а този на войната. 

Водещи

Най-четени