Увеличават се жертвите на водната стихия в Япония 11.07 | 09:45

Общо 44 свлачища и наводнения са регистрирани вече в страната

От iNews.bg

Броят на жертвите вследствие на наводненията и свлачищата в югозападните части на Япония достигнаха 25 души, а повече от 20 се водят безследно изчезнали, съобщиха местните власти. Пожарната, полицията и силите за отбрана на страната продължават да търсят изчезналите граждани, предаде БГНЕС.

Според Министерството на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма в страната са отчетени общо 44 свлачища и наводнения в 38 участъци. Най-тежка е ситуацията в префектурите Фукуока и Оита, където преливането на реките доведе до почти пълното унищожаване на няколко по-малки села и разрушаването на пътищата и електропроводите. В центровете за евакуация все още са около 1800 души, но голям брой граждани все още са в опасност в домовете си.

Обилните валежи на острова Кюшу не спират от 4 юли. Те започнаха в резултат на атмосферния фронт след тайфуна "Нан Мадол" и покриха за отрицателно време целия остров, включително префектурите Кагошима, Кумамото и Миядзаки. Най-силно засегнати обаче са разположените в северната част Фукуока и Оита. Според Националното метеорологично управление на Япония, дъждовете в този регион няма да стихнат до вторник.

Водещи

Най-четени