Ужасяващо! Джихадистите купуват деца по каталог за по 120 долара 06.08 | 20:11

Момчетата са най-скъпи, едно момиче може да бъде продадено и купено от 5-6 мъже

От Йоанна Димитрова

ООН потвърди съществуването на "каталог" с цени на жени и деца, който се предлага на ислямските бойци. Зайнаб Бангура, специален представител на генералния секретар по въпросите на сексуалното насилие по време на конфликти на ООН, заяви че документът подчертава безпрецедентното варварство на Сирия, Ирак и "Ислямска държава".

"ИД не е обикновена бунтовническа групировка", каза тя. "Когато ги отхвърлихме като такава, нямахме представа на какво са способни. Те имат страхотна организация и очевидно каталог, от който си избират новите членове", добави Бангура.

Информацията за такъв каталог е изтекла  за първи път от активисти, подвизаващи се в контролирани от "Ислямска държава" зони на Сирия през ноември миналата година, но не успяха да докажат автентичността на твърденията си. Списъкът, насочен към ИД и Близкия изток, включва деца на възраст от 1 до 9, като най-малките момченца струват около 165 долара, а момичетата - около 124 долара. Жените на възраст между 40 и 50 са с най-ниска цена.

Бангура каза, че по време на неотдавнашното си посещение в Ирак се е убедила, че това е реалност. "Момичетата се продават като барел бензин. Едно момиче може да бъде продадено и купено от пет или шест различни мъже. Понякога тези бойци продават момичетата обратно на техните семейства, като искат от тях хиляди долари", каза тя. 

"Ислямска държава" предприема всякакви действия, за да увеличи редиците си от предани членове и този метод показва колко безскрупулни са сегашните ѝ членове.

Водещи

Най-четени