Украинската армия ликвидира 17 цивилни само за ден, три от жертвите са деца 29.07 | 15:03

Заради трагичните събития в гр. Горловка е обявен тридневен траур

От Антония Михайлова

17 мирни жители, сред които три деца, са загинали за едно денонощие в град Горловка, Донецка област, в резултат на артилерийски обстрел. Ранени са 43-ма души, съобщава градският съвет, цитиран от Интерфакс.

Във връзка с трагичните събития в града от 29 юли е обявен тридневен траур. Вчера (28 юли) Донецката държавна администрация съобщила, че на 27 юли са загинали 14 души, включително пет деца.

Миналата неделя в Горловка е имало ожесточени боеве, по данни на украинските власти опълченците са обстрелвали военни и жилищни райони от системата "Град". В резултат в града били разрушени множество жилищни домове, болница, централния универсален магазин, гарата.

На свой ред опълченците на самопровъзгласилата се Донецка народна република заявили, че от сутринта в неделя Горловка е обстрелвана от системи "Град" на украинските военни.

Сутринта на 28 юли стана известно, че подразделения на армията и националната гвардия са се укрепили в покрайнините на Горловка и се готвят за нейното освобождение. Същата вечер украинските сили са съобщили, че в района е взривен железопътен мост.

Водещи

Най-четени