Украински дронове удариха небостъргач в Москва 30.07 | 11:00

Това обяви кметът на града Сергей Собянин, като подчерта, че няма пострадали, но

От iNews

Украински безпилотни самолети са атакували Москва през нощта. Това обяви кметът на града Сергей Собянин. Няма пострадали, допълни той. Украинското вътрешно министерство съобщи за ракетна атака срещу град Суми.

Службите за действия при извънредни ситуации съобщиха, че е в ход евакуация на цялата зона "Москва сити" в московската столица. Целта на евакуацията е проверка на сградите. По-рано беше съобщено, че 50-етажната сграда в Москва е била разтърсена от взрив и прозорците са изпочупени, къобщава БНР.

След това министерството на отбраната на Русия поясни, че Украйна се е опитала да атакува обекти в Москва с безпилотни летателни апарати. Унищожени са били три дрона. Заради възникналото извънредно положение временно бяха преустановени полетите от и до летище "Внуково".

При нападение с руска ракета в Суми, в Северна Украйна, е загинал един човек, а петима са били ранени. Украински представители съобщиха, че ракетата е поразила образователна институция в града. На мястото има спасителни екипи и хора от аварийните служби.

Вчера украинските сили обявиха, че са извършили успешен удар по Чонгарския мост, който свързва Южна Украйна с Кримския полуостров. А назначеният от руските власти губернатор на окупираните части на Херсонска област Владимир Салдо заяви, че железопътна линия между Крим и района е била обстрелвана с ракети с голям обсег "Сторм шадоу". Според него руските сили са прехванали всичките 12 ракети.

Междувременно украинският заместник-министър на отбраната Хана Маляр заяви, че украинската армия е постигнала напредък в района на Бахмут, превзет от руските сили през май. Напредъкът бил постепенен, но сигурен в южно направление към градовете Мелитопол и Бердянск.

Водещи