Фабрика за бебета? Факт в Индия 02.10 | 19:09

Бедни жени ще износват чужди деца срещу пари

От Цанка Донкова

Първата фабрика за бебета в света ще заработи в Индия. Там на стотици бедни жени ще се плаща, за да износят бебетата на чуждестранни двойки, които не могат да имат деца, съобщава Daily Mail.

Потенциалните родители ще могат да изпращат сперма или ембриони и след това ще получат децата си. Услугата ще им струва 28 хиляди долара, като 8 хиляди се плащат на сурогатната майка. Преференции ще има за жените, които износват близнаци. Те ще получат с 2 хиляди долара повече.

В новия комплекс се предвижда да има клиника с родилно отделение, магазини, етаж със стаи за жените, износващи плода, хотелска част с апартаменти за клиентите.

Инициатор на идеята е д-р Найна Пател. Тя вече има подобна незаконна програма в селската област Ананд. Там са настанени над сто бременни. А бебетата произведени до сега са над 600.

"Търпя критики и сигурно ще ме критикуват и в бъдеще. Много хора ме приемат противоречиво. Има твърдения, че продавам бебета и дори че ги произвеждам", заявява д-р Пател. Тя обаче настоява, че изпълнява благородна мисия.

"Сурогатството е една жена да помогне на друга", допълва тя.

Сурогатните майки пък са щастливи, че ще подобрят жизнения си стандарт.

"Последният път, когато бях бременна купих доста стоки за дома ми кола и дори заех малко пари на зълва ми" споделя една от тях.

Друга пък е щастлива, че е изпратила дъщеря си в добро училище и е успяла да построи къща за семейството си.

Водещи