Франция не издържа Камерън! Кметът на Кале заплаши да пусне мигрантите във Великобритания 14.08 | 15:20

Премиерът се отнасял презрително и налагал своите собствени закони

От iNews.bg

Кметът на френския град Кале Наташа Бушар разкритикува британския премиер Дейвид Камерън за това, че той е "подигравателен и презрителен" и заплаши да отвори границите на Франция и да позволи на хиляди имигранти да нахлуят във Великобритания, пише Telegraph.

Бушар обвини Камерън че налага "собствени закони" над хората от Кале и поиска той да се срещне с нея и френския президент Франсоа Оланд на спешни разговори в региона.

"Дейвид Камерън ни се присмива. Той се отнася презрително към нашата територия и налага своите собствени закони върху Кале. Президентът на Франция Оланд трябва да удари по масата поне веднъж, заради всички нас. Ние трябва да предприемем този дипломатически инцидент. Ако британците не искат да седнат с нас на масата за преговори, за да обсъдим сигурността, хуманитарните въпроси и икономическата солидарност, то ние ще трябва да отворим границите", заяви кметът на Кале.

1552017

Бушар не уточни какви закони налага Камерън, но по-рано тя призова да бъде отменено споразумението "Ле Туке", което възлага отговорността за граничния контрол върху френската страна.

Говорител на Камерън заяви, че Великобритания ще продължи да работи в тясно сътрудничество с френското правителство да се справи с положението, но добави:

"Ние също трябва да се включим в премахването на проблема с мигрантите, а не само с последиците от него".

Ето защо Обединеното кралство играе главна роля в действията на ЕС и ООН за справяне с причините за нелегалната имиграция и трафика на хора от организирани банди, които стоят зад него."

1552012

Кметът на френския град Кале Наташа Бушар недоволства от факта, че Великобритания отказва да се включи в борбата в местната престъпност в Кале. По нейни думи набезите и грабежите са ежедневие след струпването на мигранти в града. Великобритания изпраща полиция, която да пази границите, но не и да помага на местно ниво, обяснява Бушар.

Към момента:

4000 мигрантите са разположени около Кале

100-150 за мигрантите, които пристигат в Кале всеки ден

На 700 мигранти от Кале е предоставено убежище във Франция през миналата година

1200 мигранти от Кале са депортирани от Франция през миналата година

12 милиона паунда е похарчила Великобритания, за опазване на границата си от мигранти

18170 са мигрантите, опитващи се да стигнат до Великобритания в периода между 1 януари и 21 май 2015

 

Водещи

Най-четени