Франция се размина на косъм с ново мащабно кръвопролитие 18.04 | 15:16

Властите са задържали двама терористи с бомба, планирали да я взривят сред хора на митинг

От iNews.bg

Франция се размина с нов атентат и голямо кръвопролитие. Властите в Марсилия са задържали двама души, които са подготвяли извършването на атентат. Терористичната атака е трябвало да се състои по време на предизборен митинг. Според информация на местни медии арестуваните са на 24 и 30 години.

Полицията е знаела за тях отдавна, а самото им издирване е отнело около 10 дни. Според разследващите те изповядват крайно радикални възгледи. При задържането им пък са били намерени огнестрелни оръжия – пистолет и автомат, както и материали за създаване на бомба.

Според информация на телевизия BFMTV единият от задържаните се казва Махидин и е роден през 1987 г. Вторият е Клеман и се е родил 6 години по-късно, предаде "РИА Новости". Обиските по домовете им продължават и в момента.

По всяка вероятност двамата са щели да осъществят планирания атентат съвсем скоро. Според полицейските данни терористичният акт е трябвало да се осъществи по време на митинг от заключителната част на кампанията, която в момента е към края си. Първият тур на вота за президент е тази неделя.

Водещи

Най-четени