Френското правителство призова хората да не се страхуват от ваксините 23.04 | 12:30

Френското правителство разясни предстоящото разхлабване на ограничителните мерки от началото на май

От iNews.bg

Френското правителство разясни предстоящото разхлабване на ограничителните мерки от началото на май. Очакването е поредната вълна на Covid-19 да започне да отшумява, заяви премиерът Жан Кастекс.

Свободно движение от трети май, но при запазен вечерен час от 19:00 ч. Това потвърди на пресконференция френският премиер Кастекс.

Учениците ще се върнат поетапно в клас през следващите две седмици, но при засилен санитарен протокол - дори един случай на Сovid-19 ще води до затваряне на паралелката. Предвижда се и масово тестване за училищата. До средата на май са обещани 600 000 теста.

"Не се страхувайте от ваксините", гласеше посланието на френското правителство. На фона на резервите към Covid ваксината на компанията "АстраЗенека" от кабинета увериха, че рискът от тромбози е минимален - по-малък, отколкото при дълго пътуване със самолет според здравния министър Оливие Веран.

В същото време Франция изпрати половин милион дози от ваксината в Африка.

Индия влезе в списъка на страните с риск, а пристигащите от там ще бъдат подлагани на задължителна карантина. Вече има регистрирани случаи в Белгия на заразени лица, преминали през парижкото летище Роаси - Шарл дьо Гол.


 

Водещи

Най-четени