Хапване на охлюви превърна китаец в Шрек 16.09 | 15:01

Причината за трансформацията била паразитна инфекция в черния дроб

От Антония Михайлова

24-годишен жител на китайската провинция Гуейджоу бил спешно хоспитализиран, след като кожата и очите му позеленели. Причината за тази трансформация се оказала злоупотребата с речни охлюви.

Според информацията, представена от изданието WantChinaTimes.com, позеленяването на младия човек е предизвикано от паразитна инфекция в черния дроб. Заразата на мъжа с чернодробен метил била потвърдена от Китайския център по контрол и профилактика на заболяванията.

Според медиците паразитите в организма на китаеца са попаднали заедно с месото на охлювите, които той си похапвал всеки ден в продължение на доста дълго време.

Любителят на мекотели преди около два месеца почувствал рязка болка в областта на корема, но не потърсил медицинска помощ. Скоро започнали да се появяват тревожни симптоми – кожата и очите на мъжа започнали да позеленяват.

Притеснен от тези промени, младият човек най-сетне се решил да се обърне към лекарите, но медиците се затруднили да поставят точна диагноза. В края на краищата мъжът постъпил в аерокосмическата болница в Гуейджоу. Като разгледали анамнезите, специалистите заподозрели паразитна инфекция в черния дроб.

Заболяванията на черния дроб може да станат причина за промяна в цвета на кожата заради натрупване на билирубин в организма. Чернодробните метили водят до тежки увреждания. Присъствието им се проявява с вялост, лош апетит, болки в стомаха.

Лекарите вече са отстранили четири чернодробни метила от жлъчните пътища на любителя на охлюви. Средната дължина на всеки от паразитите е била около 10 мм, ширината – 8 мм, а дебелината – 2 мм. Този паразит може да живее в организма около шест седмици, преди да премине в жлъчните пътища, където съзрява и отделя яйца.

Водещи

Най-четени