Хванаха в Хърватия убиеца на възрастния поклонник 06.08 | 16:54

Мъжът го нападнал, защото влязъл в двора му, по време на престъплението е бил пиян

От iNews.bg

Криминалисти на ГДНП и ОДМВР – Перник, под ръководството на Окръжната прокуратура, разкриха извършителя на убийството на 77-годишния мъж от Бургас, който бе част от поклонническия поход. И бе намерен убит. Сигналът за изчезналия мъж бе подаден на 28 юли сутринта от водачка на туристи, която разказва, че той се е отделил от групата и от предната вечер е изгубила връзка с него. В резултат на предприетия обход на района, малко по-късно,  на  пътя между селата Дрен и Горна Диканя, е открито тялото на мъжа. При извършения оглед се установяват следи от насилие по тялото му и по случая незабавно е образувано досъдебно производство.  ръководството на Окръжна прокуратура – Перник.

В хода на проведените множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, извършени под  ръководството на Окръжна прокуратура – Перник, криминалистите стигат до  заподозрения извършител – 46-годишен мъж, с постоянен адрес в София, който гостувал на майка си, но живеел и работел в Италия. Установено е, че в злополучната вечер възрастният мъж се е заблудил и вместо към църквата на с. Дрен е влязъл в частен двор. Там попаднал на извършителя, който без много думи и след употреба на алкохол се нахвърлил върху жертвата си и му нанесъл фаталните удари, а по-късно заедно със съсед откарали тялото до пътя.

След извършеното престъпление извършителят се отправил към Италия, но в резултат на издадената своевременно Европейска заповед за задържане от прокуратурата, е заловен на граничен пункт в Хърватия. Мъжът е с криминални регистрации в полицията за унищожаване и повреждане, нанасяне на лека телесна повреда и шофиране след употреба на алкохол. Очаква се неговата екстрадиция  в страната ни.

Работата по досъдебното производство продължава.

Водещи