Хванаха рекордно, дори за Колумбия, количество кока 09.11 | 12:22

12 тона от наркотика бяха задържани, в Щатите дрогата би струвала $360 млн.

От iNews.bg

Рекордно количество кокаин беше заловено в Колумбия. Властите откриха 12 тона от наркотика при 4 координарани операции срещу обекти в северната част на страната, предаде БНТ. Акцията се определя като най-голямата победа срещу производството на наркотици.

Стойността на наркотика на американския пазар възлиза на 360 милиона долара. Това е и най-голямото количество заловено по време на дългата борба с производството на опиати в Колумбия. Кокаинът е открит под бананови плантации. Четирима души са задържани.

"Никога досега, откакто преди 40 години започнахме борба с наркотрафика, не бяхме постигали залавяне на такова количество. С него надхвърляме общото количество заловен кокаин миналата година, който беше 317 тона, а за тази година вече са 362 тона", каза президентът на страната Хуан Мануел Сантос.

След мирното споразумение между правителството в Богота и групировката ФАРК, колумбийският държавен глава призова за изпращането на 80 хиляди военни в северните територии. Целта на операцията е да се спре наркоразпространението.

Водещи

Най-четени