Хванаха четирима терористи в Париж 16.03 | 19:25

Групата подготвяла нови атентати във френската столица

От iNews.bg

Френските полицаи са хванали днес група от 4 човека, за които се подозира, че са терористи. Става въпрос за трима мъже и една жена. Арестите са направени рано тази сутрин от спецченгетата от Главното управление по вътрешна сигурност по време на операция в парижки квартали, известни с криминалните си контингенти и високи нива на престъпност, съобщава местната телевизия TF-1. Задържаните вече се разпитват. Според органите на реда има информация, че четиримата задържани са подготвяли нови атентати в Париж.

Всичките арестувани днес са с френски паспорти. Двама от тях са братя и са от турски произход – Айтач и Ерджан Б. Третият мъж и момичето са двойка, но засега името на момичето не се споменава. Приятелят й пък е Юсеф Е. И дори е известен на френските служби за борба с тероризма, предаде ТАСС. Точно преди 2 години той е бил задържан на летището в Сент Етиен докато с двама други се е опитвал да замине за Сирия, за да се присъедини към редиците на джихадистите. След това е бил осъден на 5 години затвор. През октомври 2015 г. е бил пуснат, но в края на миналия месец е бил поставен под домашен арест.

По време на обиските в домовете на задържаните са били открити бойни патрони за автомат "Калашников", сигнален пистолет, информационни материали, карти с памет и сейф. Според полицаите четиримата арестувани са възнамерявали да пристъпят към терористична атака съвсем скоро.

Водещи

Най-четени