Хизбула плаши със 100 000 въоръжени до зъби бойци 19.10 | 10:47

Хасан Насрала обвини партията "Ливански сили" в откриване на огън по негови сподвижници и по членове на шиитското движение "Амал", отнемайки живота на 7 души, както и че се въоръжава с цел да предизвика гражданска война в Ливан

От iNews.bg

Лидерът на ливанската шиитска партия "Хизбула", Хасан Насрала заяви, че движението му има 100 000 въоръжени и обучени бойци и предупреди християнската партия "Ливански сили" да не опитва да предизвика гражданска война, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Припомняме, че именно Хизбула е организацията, която пое отговорност за страшния атентат преди години на летище Сарафово край Бургас.

Насрала обвини партията "Ливански сили" в откриване на огън по негови сподвижници и по членове на шиитското движение "Амал", отнемайки живота на 7 души, както и че се въоръжава с цел да предизвика гражданска война.

"Хизбула" и "Амал" организираха в четвъртък демонстрация пред Съдебната палата в Бейрут, за да поискат да бъде заменен съдия Тарик Битар, който води делото за гигантската експлозия на пристанището в Бейрут през 2020 г., убила над 200 души.

Двете формации обвиняват "Ливанските сили", че са разположили снайперисти на покривите на няколко сгради и са открили огън по демонстрантите.

Водещи

Най-четени