Хилъри Клинтън: Москва се меси в президентските избори в САЩ 06.09 | 13:53

Фактът, че службите проучват кибератаките повдига важни въпроси, казва бившата първа дама

От iNews.bg

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън твърди, че съществуват "достоверни информации" за намесата на Русия в президентските избори в САЩ. "Наистина съм обезпокоена от достоверните информации за намесата на руското правителство в нашите избори", цитира казаното от Клинтън в. "Политико". Така бившият държавен секретар на Щатите коментирала пред журналисти съобщенията в американски медии за разследването от страна на тайните служби на кибератаките през последните няколко месеца.

"Фактът, че специалисти от разузнавателните ни служби проучват това (кибератаките – бел. ред.) и ги приемат сериозно, повдига някои важни въпроси по повод потенциалната намеса на Русия в нашия изборен процес", казва още кандидатът за БЕлия дом на Демократите.

От "Политико" подчертават, че това била първата пресконференция на Клинтън от 275 дни насам, докато само през настоящата година нейния съперник за висшия пост в Белия дом Доналд Тръмп е провел 17 такива, предаде БГНЕС.

Преди около седмица руският президент Владимир Путин в интервю за агенция "Блумбърг” опроверга съобщенията за намесата на Москва в американските избори. Той подчерта, че Москва никога не се е намесвала и няма да го прави. Кремъл само следи предизборния процес, очаква резултатите от вота , а след това е готов да работи с всяка администрация във Вашингтон, стига тя да желае това.

Водещи

Най-четени