Хилъри Клинтън забравила секретни документи в хотелска стая в Москва 24.09 | 17:26

Такива папки изобщо не е трябвало да се носят там, отбелязват от ФБР

От iNews.bg

Хилъри Клинтън е забравила в хотелска стая в Москва секретни документи. Става въпрос за периода, когато настоящият кандидат-президент на Демократическата партия е заемала поста държавен секретар на САЩ и е била на посещение в руската столица. Това става ясно от публикуван от ФБР доклад във връзка с делото за използването на личната електронна поща на Клинтън за служебни цели.

Според изнесените данни при едно от посещенията си в Москва неин сътрудник внесъл в стаята й в хотела чанта, в която била и папка със секретни документи, предаде ТАСС. След като стаята била освободена, дипломатическата охрана намерили там въпросното тайно съдържание. Отбелязва се също и че Клинтън и сътрудниците й изобщо не са имали правото да оставят там такива документи. Кога точно се е случил инцидентът обаче не се отбелязва.

От доклада на ФБР става ясно още, че през 2011 г. бившият държавен секретар и бивша първа дама е регистрирала втора своя незащитена лична поща в Gmail. Според обясненията на Моника Хенли, която тогава е била сътрудник на първия дипломат на САЩ, това се е случило по време на посещение в Хърватия, където Клинтън е имала технически проблем с първия си личен мейл.

Водещи

Най-четени