Хилъри най-накрая проговори: Тръмп е нашият президент, да му дадем шанс 09.11 | 19:50

Обама обеща да впрегне цялата си администрация за гладкото предаване на властта

От iNews.bg

Хилъри Клинтън най-накрая проговори. След като цял ден не даде никакви изявления от момента, в който се разбра, че губи изборите, кандидат-президентът на Демократическата партия вече се престраши да се изкаже публично. Тя отново поздрави Доналд Тръмп за победата, което направи доста по-рано и в личен телефонен разговор с него. В речта си Клинтън заяви, че той е президентът на всички американци и всеки един от тях е длъжен да го подкрепя и да му даде шанс да ръководи страната.

"Аз, както и преди, вярвам в Америка и винаги ще вярвам. Ние трябва да признаем тези резултати от изборите и да гледаме в бъдещето", казва Клинтън, цитирана от "РИА Новости". Тя отбеляза още, че мирното предаване на властта е крайъгълен камък на демокрацията в САЩ и всички трябва да уважават това.

От своя страна настоящият президент и съпартиец на Клинтън Барак Обама обяви, че ще направи всичко възможно, за да протече предаването на властта гладко. В изявление, направено в Белия дом той подчерта, че ще разпореди на администрацията си да работи изключително активно, за да се гарантира, че новият президент ще я поеме успешно. "Защото всички ние сега вече ще трябва да работим за него и успехите му в обединяването на нацията и ръководенето на страната", каза Обама.

Водещи

Най-четени