Хиляди парижани на шествие в памет на жертвите от 2015 г. 10.01 | 17:10

Франсоа Оланд откри мемориална плоча, посветена на загиналите при атентатите във френската столица

От iNews.bg

Париж почете жертвите на тероризма в града. В центъра на френската столица няколко хиляди човека излязоха на Площада на републиката, за да отбележат паметта на всички загинали при атентатите, разтърсили френската столица на няколко пъти през 2015 г. В шествието участие взеха също президентът на Франция Франсоа Оланд, премиерът Мануел Валс, кметът на Париж Ан Идалго, министърът на вътрешните работи Бернар Казньов и други членове на правителството, съобщава "РИА Новости”.

По време на церемонията на площада Оланд откри паметна плоча на жертвите на тероризма. Надписът на нея гласи "В памет на жертвите на терористичните актове от януари и ноември 2015 г. в Париж, Монруж и Сен Дени”.  

По време на откриването на плочата кметът на Париж Ан Идалго призова жителите и гостите на града да се включат и в мемориалното шествие, което ще се проведе тази вечер във френската столица.

По време на церемонията на площада Джони Холидей изпълни песента Un dimanche de janvier (Възкресение през януари). Певецът беше подкрепен и от хора на френската армия.  

Водещи

Най-четени